Група туроператори од Украина, по покана на ХОТАМ, пресотојуваа во Македонија од 10 до 14 Октомври 2013 година. Во вториот ден на агендата беше и посета на Дебарските Бањи Цапа, и истите ноќеваа до хотелот Бањиште. Со таа цел се организираше и свечена вечера, каде гостите ги поздравиа Гдин Меџит Цапа и градоначалникот на Дебар, Гдин Ружди Лата.

Заедно со туроператорите веше присутен и претседателод за Турситичката Комора на Украина, Гдин. Пахља Анатолиј, кој во неговото обраќање потенцираше: “Ви се заблагодарувам за гостопримството и за ова прекрасна вечера во која ја организиравте за нас, и во која имавме прилика за да запознаеме меѓусебно. Ова најдобро потврдува дека Дебарските Бањи имаат традиција во Туризмот, и нудат прекрасни услови за сметување на гостите од Украина.

 

Назив на фирмата

Адреса, телефон, интернет страница

Контакт лице

1

Златен тур

Киев, ул Старовкзаљна бр.23 оф. 309
http://www.zlatentour.com/index.php?ekod=ru&menu=2

Донцов Игор, директор

Донцова Ирина, менаџер

2

Паспарту тур

Киев, ул. Богговутовскаја , бр. 4, оф. 102

+38044 425 74 74
www.paspartu.net.ua

Људмила Копа,

ген. директор,

Алла Ткач

3

Туристички портал „Турмир„

Киев, бул. Д.Народов, бр. 14-а, оф.21

+38044 2874000
www.turmir.com

Станислав Власенко, главен редактор

Бистрицкаја Викторија

4

АРТЕКС

Киев, ул.Грушевского, бр. 28/2, оф. 54
www.artex.com.ua

Наталија Сиренко, менаџер

Максим Сагањук

5

Мир без граници

Киев, ул.

Острјанина Наталија, директор, Темченко Оксана,менаџер

6

Албена тревел

Киев, ул. Верхниј вал, бр. 4-а

+38044 455 94 42
www.albena.com.ua

Румен Спасов,

Генерален директор

7

Ољвија-тур

Луцк, ул. Бендери, бр. 13/66

+38096 566 56 32
http://olvia-tur.com.ua/

Пашкевич Наталија, менаџер

Пашкевич Вадим, правник

8

Родњичок-тревел

Киев, ул Еспланадна, бр.
http://rodnik.in/

Навроцка Наталија, менаџер, Левчук Людмила, правник

9

Влад-Арт

Киев, ул. Ушинского, бр. 40, оф 22

Патлај Александр, заменик директор

10

Хотел Камелот

Киев, ул. Мељникова, бр. 4,

Најден Стамболов,

11

Туристичка комора на Украина

www.tourpalata.org.ua

Чеботарјова Свитлана
директор на западен регион, Соколова Ољга
вице-прецедател

12

Дав-клуб

http://davclub.ua/

Давид Пилојан, Евгенија Тихонова

13

Olerom-consulting

http://www.olerom.org/

Олга Редзјук

14

Туристичка комора на Украина

Пахља Анатолиј, прецедател

15

Миа-тур

Киев, ул. Кудрјавска, бр. 37
http://miatour.com.ua/

Старченко Лилија

16

Амбасада на РМ во Киев

Спасиќ Милош