На 17 Мај 2014, после повеќе од 2 месеци интензивна работа, горди сме што успеавме целосно да го промениме изгледод на ресторанот, рецепцијата и сите јавни простории на хотелот. Сега имаме и нов ВИП ресторан и мала библотека со катче за читање.

На свеченото отварање беа присутни многу гости меќу кои и лидерот на БДИ Г. Ахмети, кој ја пресече лентата заедно со Г. Острени и сопственикот на Дебарски Бањи, Г. Цапа.