Амбасадорот на ЕУ Aivo Orav, заедно со Амбасадорите на Словенија, Франција, Холандија, Италија, Австрија, Хунгарија, Словакија и Грција, вчера беа гости на Бањишт. Амбасадорите го означија почетокот на изградбата на пешачка патека во должина од 17 км, која воедно ќе ги поврзе двете наши хотели, Косовраст и Бањишт.

Во чест на гостите организиравме и мал коктел со специјалитети од Дебарскиот регион: кабунија, бурек, алва, ќешкек и многу други.

Walking-road