Имавме чест нашите услуги да им ги нудиме и на Руските клиенти. Дебарското езеро нуди оптимални услови за тренирање на овој спорт, бидејќи е заобиколено со високи планини кои го штитат од ветрови и валови во зима.

Русите престојуваа во Хотел Венец повеќе од 2 месеци и беа воудошевени од Дебарското гостопримство. Вкусната храна багата со витамини играше многу важна улога во тренингот, а нивен секојдневен ритуал беше и релаксацијата во нашите термо-минерални води во Бањиште.

На вескалчата Руска репрезентација му пожелуваме успеси во идните натпреварувања.