Група од 13 Руски туроператори беше на посета на Дебарските Бањи Цапа во 25 Април 2015. После презентацијата на нашите бањи која ја направивме во саемот за туризам Митт 2015 во Москва, голем број туроператори покажаа интерес лично да не посетат и да се уверуваат во нашите достигнувања.

На почеток гостите го посетија бањата Косовраст а потоа се упатија кон Бањишт каде и се сместија една вечер. Тие имаа прилика да уживаат во базените со термо-минерална вода и да користат дел од другите терапии.

1/ Rosolin Irina Visit Macedonia

2/ KHanina Vladislava Peremena group

3/ Kuligina Natalia Interfaks

4/ Esina Maya Stranniki

5/ Galitskaya Antonina Prontotour

6/Krutskih Olga Globus Travel 

7/Soloviev Vladimir Solicsclub

8/Sirotkina Elena Karitiada

9/ Truhina Turkompas

10/ Pohlebaeva Turkompas

11/ Kakurina Galina   Pokrov

12/ Kilina Marina Rostour Ekaterinbutg  

13/ Mozhaev Aleksandr  Edelweys Krasnoyarsk