ПОЧИТУВАНИ,
Во Вашата бања Цапа во Косоврасти престојував во месец Јуни оваа година. Токму на овој трети кат кој е приказан на фотографијата во соба 324. Преубаво место за очи, тишина и мир за душа, а особно цито за здравјето на пацијентите. Ми велеа многу пациенти но јас неможев да поверувам, дека е тоа така, но се уверив лично во сето тоа.

Да поцнам…
Се јавив по телефон да заказам термин за престој во Вашата бања. Првите контакти ми беа со вработените на рецепција МАРЕ а потоа И ЕНГА кои ме воодушевија со нивниот несебичен пристап и објаснување за да ме натераат одма да се одлучам и дојдам без да размислувам.

По пристигнувањето во бањата заедно со мојот сопруг на рецепција беше вработената Г-га МАРЕ која несебично се трудеше сето тоа повторно да ни го раскаже. Многу И благодарам секоја цест .Такви вработени се ретки.

Не упати кај доктор БАЈРАМ. За Приемот од сестрата И др. Бајрам неможам да не кажам дека бевме воодушевени со неговиот пристап, преглед и објаснување за се што треба да правиме.Тој е доктор кој ја избрал правилно својата професија.

По препишаните трерапии се упативме на третиот кат каде сто и бевме сместени во соба 324. Пристигнавме со лифтот на третиот кат. Бевме воодушевени, прекрасна глетка на зидот, тапет со големо пространство на лалиња, цисто, мирно, убавина. Влеговме во собата исто така бевме воодушевени, мал простор , а убаво среден со фкус.

Поцнавме со ЕЛЕКРОТЕРАПИЈА.
Организација на ниво, знаевме кој каде требаше да одиме благодарените на медицинскиот персонал и нивната организиранот. Пофалница за сите вработени да не ги набројувам бидејки неги знам по имиња.

Потоа се упатив на МАСАЖА кај Господинот СУДМИН.
Прекрасен млад господин кој ја избрал правилно својата професија .Со неговите вешти раце кои беа неуморни, можесе само да се посака да се оди кај него на масажа. Тој умеесе да го опусти секоје делце од телото. Секоја цест СУДМИН само продолзи така ке имаш добри успеси.

Исто така сакам да го пофалам И САМИР од КИНЕСИТЕРАПИЈА кој трпеливо ни покажуваше како треба да ги правиме вежбите. Млад и многу смирен децко, си ја избрал правилно својата професија.

Следувасе одење на ФАНГОТЕРАПИЈА.
Ова ми беше најтескиот дел од терапијата, а мислам наефикасен за телото. Секоја цест за двате вработени МЕРИТА И МЕЛЈАТ.Додека ја правев оваа терапија, лежејќи гледав како работат овие две вредни вработени ,трпеливо, полека и стручно. Не сакаа никој од кај нив да излезе незадоволен, се трудеа максимално колку сто можеа иако работејки беа испотени од топлината на калта, но сето тоа им преставувасе задоволство, како сто велеа “секој дошол да се лечи” . Секоја чест за нив две. Ова е најтешкото работно место барем по мене. А по завршување на калта се упатувавме на ХИДРОТЕРАПИЈА во базенот. Релаксирачка минерална вода која опушта, релаксира а и лечи.

Следесе прекрасниот РЕСТОРАН кој исто така не воодушеви, но несамо што не воодушеви со убавината, чистотата, туку и услугата на вработените кенлери. Нив не ги знам по имиња но се осеќам должна и према нив дека треба да ги пофалам. Сите тие како да имаа ролшули на нозете, сакаа секој од пациентите да го услужат во еден момент .Браво И за нив секоја чест.

На крај седува И пофалбата за ХИГИЕНИЧАРКИТЕ, ТЕУТА И ЛЕНА кој секојдневно се грижеа за чистотата во просториите на хотелот.
Немозам да не го спомнам и шетањето пред и окилу хотелот кое е прекрасно место уредено за релаксирање на пациентите, а исто така и кафичот пред влезот на хотелот.

Така се одвиваше секој наш ден се додека не си заминавме со мојот сопруг.

На крај од кога ги искажав моите искрени чувства на благодарност, Ви посакувам многу понатамошни успеси и да се видиме повторно.