На 22 Јуни 2018, официално се пушти во упортеба првиот Аква Парк со термо минерални води во Македонија и во Југо-Западниот Балкан. Проектот го нарковме Aqua Spark, каде зборот аква е синоним за познатите термо-минерални води во Дебар, додека Спарк:

 1. СПАРК е спојување на 2 збора СПА и ПАРК = СПАРК, Спа е интернацинална кратенка за бањи, иначе во превод е стил на живеење, додека Парк стои за самиот воден парк кој го изградивме.
 2. Спарк на Англиски јазик значи “ИСКРА”, и тоа ни се допадна многу бидејќи сметаме дека нашите води секогаш биле искра за развивање на Дебарскиот крај.

Aqua Spark е изграден во комплексот Косоврасти, многу блиску до патот што го поврзува Дебар со Маврово и Гостивар, со прекрасен поглед кон Дебарското Езери и река Радика. Беше еден многу тежок проект за реализација бидејчи е многу тешко да се направат водени атракции со термо-минерални води, имајќи во предвид нивната минерална структура. Горди сме што на крај што успеавме да реализираме еден уникатен и прекрасен проект, на површина од над 6000м2, кој работи и во Лето и во Зима.

СУПЕР ПОНУДА ВО ЕСЕН

СПЕЦИАЛНИ ЦЕНИ

ПОБРЗАЈТЕ, НЕМА ДА ТРАЕ ДОЛГО

Деца до 3 години – БЕСПЛАТНО

Деца 3-12 Години – 100 Den

Возрасни – 200 Den

[/fusion_builder_column_inner]

Што нуди Аква Спарк за нашите клиенти?

 • Полу-Олимписки базен.
 • Затворен базен 150 m2.
 • Отворен базен за деца 600 m2, со над 62 различни точки за играње на деца од  2-12 години.
 • Отворен базен за возрасни и деца, 250 m2, со 2 топогани за возрасни и 2 атракции за деца 2+ години.
 • Многу атракции на вода: Хидромасажни дизни со вода и воздух, џакузи, пештера, водопади, противструјно пливање, бавна река, масажери на различни точки, грејзлери… и многу други.
 • Инфра Црвена сауна
 • Финска Сауна
 • Парна Бања
 • Џакузи и масажа
 • Центар за СПА Третмани
 • 2 Базени по 35 м2 со термо-минерална вода со температура од 42 Целсиусови степени
 • 12 приватни базени (кади) со термо-минерална вода со температура од 42 Целсиусови степени
 • Ресторан и Бар.

 ЦЕНА ЗА ВЛЕЗНИЦА (ЛЕТНА СЕЗОНА)

РОДЕНДЕНСКИ ПАКЕТ ЗА ДЕЦА ВО ЛЕТО

Видео од Гроупер