spa

About spa

This author has not yet filled in any details.
So far spa has created 66 blog entries.

Јавен Повик за собрание на акционери

Друштво за бањски туризам и телесна рехаблитација Shoqata për turizëm banjor dhe rehabilitim shëndetesor АД ДЕБАРСКИ БАЊИ-ЦАПА. SH.A.BANJAT E DIBRES CAPA                   Бр.-Nr. 02-55/1 __________12.05______2016 год.vit Дебар-Diber Врз основа на член 384,385 и 388 од Законот за трговски друштва (службен весник на Република Македонија бр.28/04,84/05,25/07,87/08,42/10,48/10,24/11,166/12) како и врз основа на Член 44 и 45 од [...]

By |мај 16th, 2016|За нас|0 Comments

Нови инвестиции во Бањишт

Во текот на почетокон на 2016-та година, над 1400 м2 простории во внатрешноста на Хотел и Бања Бањиште, беа цеолсно реновирани: -Се изградија 2 нови базени, со 4 пати поголем капацитет од предходните -Целиот СПА Центар беше реновиран и реорганизиран, со модерен дизајн. -Сега имаме прекрасен ресторан со капацитет од 350 гости, каде се спојува [...]

By |април 18th, 2016|Вести|0 Comments

Јавен Повик за вонредно собрание

Врз основа на член 387 и 385 став 3 од Законот за трговски друштва (службен весник на Република Македонија бр.28/04,84/05,25/07,87/08,42/10,48/10,24/11,166/12) како и врз основа на Член 44 и 45 од Статутот на Ад Дебарски Бањи-Цапа, а согласно Одлуката на Одборот на Директори бр.02-103/2 од 05.11.2015 година Ад Дебарски Бањи-Цапа .го објавува следниот: ЈАВЕН ПОВИК До [...]

By |ноември 12th, 2015|За нас|0 Comments

Победници и во Балканските СПА Награди 2015

Македонија за прв пат ова беше организатор на познатиот евенимент Балкански СПА Награди 2015 (Balkan SPA Awards), кој ги бира најуспешните компании во СПА индустријата. Награди се доделија на 8 различни категории: најдобар спа-хотел, најдобар спа- центар, најдобар здравствен спа – хотел, најдобар спа-менаџер, најдобар спа-козметика, најдобра фирма за изградба на спа, најдобра спа- инвестиција [...]

By |октомври 19th, 2015|Вести|0 Comments

Искуството на Гѓа Тренкоска во Бања Косовраст

ПОЧИТУВАНИ, Во Вашата бања Цапа во Косоврасти престојував во месец Јуни оваа година. Токму на овој трети кат кој е приказан на фотографијата во соба 324. Преубаво место за очи, тишина и мир за душа, а особно цито за здравјето на пацијентите. Ми велеа многу пациенти но јас неможев да поверувам, дека е тоа така, [...]

БАХА не прогласи како “Најдобар Медицински Ресорт за 2014”

Балканската Алианса на Хотелски Асоцијации (БАХА) ни додели награда Најдобар Медицински Ресорт за 2014 година. Наградата ја примаше Гдин Меџит Цапа кои ги поздрави колегите од балканот и вети нови инвестиции во Дебарските Бањи Цапа во наредните години, за да станеме лидери не само во Балканот туку и во Европа.

Туроператорите од Русија ги посетија нашите бањи

Група од 13 Руски туроператори беше на посета на Дебарските Бањи Цапа во 25 Април 2015. После презентацијата на нашите бањи која ја направивме во саемот за туризам Митт 2015 во Москва, голем број туроператори покажаа интерес лично да не посетат и да се уверуваат во нашите достигнувања. На почеток гостите го посетија бањата Косовраст [...]

Руската веслачка репрезентација

Имавме чест нашите услуги да им ги нудиме и на Руските клиенти. Дебарското езеро нуди оптимални услови за тренирање на овој спорт, бидејќи е заобиколено со високи планини кои го штитат од ветрови и валови во зима. Русите престојуваа во Хотел Венец повеќе од 2 месеци и беа воудошевени од Дебарското гостопримство. Вкусната храна багата со [...]

Јавен Повик

Врз основа на член 385 и 387 од Законот за трговски друштва, член 43 и 45 oд Статутот на А.Д. Дебарски Бањи Цапа Дебар, одборот на директори обајува: ЈАВЕН ПОВИК            […]

By |април 8th, 2015|За нас|0 Comments