spa

About spa

This author has not yet filled in any details.
So far spa has created 64 blog entries.

9 Амбасадори на посета во Бањишт-е

Амбасадорот на ЕУ Aivo Orav, заедно со Амбасадорите на Словенија, Франција, Холандија, Италија, Австрија, Хунгарија, Словакија и Грција, вчера беа гости на Бањишт. Амбасадорите го означија почетокот на изградбата на пешачка патека во должина од 17 км, која воедно ќе ги поврзе двете наши хотели, Косовраст и Бањишт. Во чест на гостите организиравме и мал [...]

Се реновираше хотел Косовраст

На 17 Мај 2014, после повеќе од 2 месеци интензивна работа, горди сме што успеавме целосно да го промениме изгледод на ресторанот, рецепцијата и сите јавни простории на хотелот. Сега имаме и нов ВИП ресторан и мала библотека со катче за читање. На свеченото отварање беа присутни многу гости меќу кои и лидерот на БДИ Г. [...]

Средба со Туроператорите од Украина

Група туроператори од Украина, по покана на ХОТАМ, пресотојуваа во Македонија од 10 до 14 Октомври 2013 година. Во вториот ден на агендата беше и посета на Дебарските Бањи Цапа, и истите ноќеваа до хотелот Бањиште. Со таа цел се организираше и свечена вечера, каде гостите ги поздравиа Гдин Меџит Цапа и градоначалникот на Дебар, [...]

Посетата на Министрите

Министерот за економија Ваљон Сарачини, заедно со заменик министерот за транспорт и врски Џелал Бајрами и градоначалникот Ружди Лата ги посетиа Дебарските Бањи Цапа. Цел на посетата беа новите инвестиции направени во текот на 2013 година од страна на Дебарските Бањи Цапа, каде гостите од блиску се запознаа со ново отворениот СПА и Велнес центар [...]

Шпреса Цапа во топ 10 најуспешни жени менаџери

Г-ѓа Цапа, менаџерка и сопственичка на Дебарски Бањи Цапа, беше одбрана како една од најдобрите 10-те жени менаџерки во Р.М. за 2012 година. Присутни на гала вечерата беа: првата дама на Р.М. Г-ѓа Иванова, Министерката за Култура д-р Елизабета Канческа-Милевска и г-ѓа Есма Реџепова Во прилог ви го преставуваме и видео клипот кој беше реализиран [...]

By |мај 31st, 2013|Вести|0 Comments

Нов пропаганден материал

Во големо задоволство ви ги презентираме новите брошури на Дебарски Бањи, со далеку подобар квалитет, интересна содржина и многу детални информации. Целиот материал е на 7 страници со следната содржина: Страна 1 - Кратка историја Страна 2 - Медицинските услуи: Хидротерапија, фанготерапија, електротерапија Страна 3 - Кинеситерапија, фото терапија, масажа, сауна и климатска/воздушна терапија Страна [...]

By |февруари 20th, 2013|Вести|0 Comments

Најдобра бања во Македонија за 2012

За прв пат во Македонија во 8 Декмври 2012 година се доделиа Спа Номинации наградите кои беа поддржани лично од г-дин Ваљон Сарачини - министер за економија и Др. Жан Митрев, претседател на иницијативниот комитет. Домашните и странските експерти доделија награди на 7 различни категории, меѓу кои и категоријата Балнео, за најдора бања во Македонија, [...]

By |декември 9th, 2012|Вести|0 Comments