Вести

Аква Спарк Косовраст

На 22 Јуни 2018, официално се пушти во упортеба првиот Аква Парк со термо минерални води во Македонија и во Југо-Западниот Балкан. Проектот го нарковме Aqua Spark, каде зборот аква е синоним за познатите термо-минерални води во Дебар, додека Спарк: СПАРК е спојување на 2 збора СПА и ПАРК = [...]

Нови инвестиции во Бањишт

Во текот на почетокон на 2016-та година, над 1400 м2 простории во внатрешноста на Хотел и Бања Бањиште, беа цеолсно реновирани: -Се изградија 2 нови базени, со 4 пати поголем капацитет од предходните -Целиот СПА Центар беше реновиран и реорганизиран, со модерен дизајн. -Сега имаме прекрасен ресторан со капацитет од 350 гости, каде се спојува [...]

By |април 18th, 2016|Вести|0 Comments

Победници и во Балканските СПА Награди 2015

Македонија за прв пат ова беше организатор на познатиот евенимент Балкански СПА Награди 2015 (Balkan SPA Awards), кој ги бира најуспешните компании во СПА индустријата. Награди се доделија на 8 различни категории: најдобар спа-хотел, најдобар спа- центар, најдобар здравствен спа – хотел, најдобар спа-менаџер, најдобар спа-козметика, најдобра фирма за изградба на спа, најдобра спа- инвестиција [...]

By |октомври 19th, 2015|Вести|0 Comments

Искуството на Гѓа Тренкоска во Бања Косовраст

ПОЧИТУВАНИ, Во Вашата бања Цапа во Косоврасти престојував во месец Јуни оваа година. Токму на овој трети кат кој е приказан на фотографијата во соба 324. Преубаво место за очи, тишина и мир за душа, а особно цито за здравјето на пацијентите. Ми велеа многу пациенти но јас неможев да поверувам, дека е тоа така, [...]

БАХА не прогласи како “Најдобар Медицински Ресорт за 2014”

Балканската Алианса на Хотелски Асоцијации (БАХА) ни додели награда Најдобар Медицински Ресорт за 2014 година. Наградата ја примаше Гдин Меџит Цапа кои ги поздрави колегите од балканот и вети нови инвестиции во Дебарските Бањи Цапа во наредните години, за да станеме лидери не само во Балканот туку и во Европа.

Туроператорите од Русија ги посетија нашите бањи

Група од 13 Руски туроператори беше на посета на Дебарските Бањи Цапа во 25 Април 2015. После презентацијата на нашите бањи која ја направивме во саемот за туризам Митт 2015 во Москва, голем број туроператори покажаа интерес лично да не посетат и да се уверуваат во нашите достигнувања. На почеток гостите го посетија бањата Косовраст [...]

Руската веслачка репрезентација

Имавме чест нашите услуги да им ги нудиме и на Руските клиенти. Дебарското езеро нуди оптимални услови за тренирање на овој спорт, бидејќи е заобиколено со високи планини кои го штитат од ветрови и валови во зима. Русите престојуваа во Хотел Венец повеќе од 2 месеци и беа воудошевени од Дебарското гостопримство. Вкусната храна багата со [...]

9 Амбасадори на посета во Бањишт-е

Амбасадорот на ЕУ Aivo Orav, заедно со Амбасадорите на Словенија, Франција, Холандија, Италија, Австрија, Хунгарија, Словакија и Грција, вчера беа гости на Бањишт. Амбасадорите го означија почетокот на изградбата на пешачка патека во должина од 17 км, која воедно ќе ги поврзе двете наши хотели, Косовраст и Бањишт. Во чест на гостите организиравме и мал [...]

Се реновираше хотел Косовраст

На 17 Мај 2014, после повеќе од 2 месеци интензивна работа, горди сме што успеавме целосно да го промениме изгледод на ресторанот, рецепцијата и сите јавни простории на хотелот. Сега имаме и нов ВИП ресторан и мала библотека со катче за читање. На свеченото отварање беа присутни многу гости меќу кои и лидерот на БДИ Г. [...]

Средба со Туроператорите од Украина

Група туроператори од Украина, по покана на ХОТАМ, пресотојуваа во Македонија од 10 до 14 Октомври 2013 година. Во вториот ден на агендата беше и посета на Дебарските Бањи Цапа, и истите ноќеваа до хотелот Бањиште. Со таа цел се организираше и свечена вечера, каде гостите ги поздравиа Гдин Меџит Цапа и градоначалникот на Дебар, [...]