Сместен на надморска висина од 880 метри, Бањиште е идеално место за тие што сакаат да се релаксираат и уживаат во чистиот планински воздух, природната термо-минерална вода со оптимална температура за човековото тело и прекрасната храна. со вкупeн капацитет од 126 соби, овој ресорт е реновиран неколку пати од неговата приватизација, а со последното реновирање беа опфатени вкупно 72 соби и дел од медицинските простории (Април 2012).

Поради почитта кон историјата и традицијата, со цел да не се наруши оваа вонвременска убавина и хармонија која како да го достигнала својот максимум на ова свето место, ресортот Бањиште однадвор ја има својата традиционална архитектура, но во внатрешниот современиот и луксузен ентериер, нуди врвни стандарди на сместување и хотелски услуги, кои ги задоволуваат сите гости.

Хотелот е познат и по името Баништ, Баниште поради преводите од Албански на Македонски јазик.

Што нуди хотелот?

Општо

 • Парк
 • Тераца
 • Лифт
 • Продавници
 • Ресторант
 • Џамија
 • Централно греење
 • 24 часа лекарски услуги
 • Бесплатен интернет WiFi
 • Отворен паркинг за коли/автобус

Активности

 • Центар за убавина
 • Хидротерапија/Затворени базени
 • Фанготерапија
 • Електротерапија
 • Масажа
 • Детско катче
 • Библотека
 • Екскурзии
 • Патеки за пешачење

Услуги

 • Факс
 • Фотокопир
 • Изнајмување лаптоп
 • Трансфер од аеродром
 • Трансфер од гранични премини
 • Изнајмување возила
 • Лабораториски анализи на крв и урина

Најлековитите термо минерално извори во Европа, со над 4 грама минерали во 1 литар вода и со оптимална температура од 39 целсиусови степени.

Модерни сметувачки капацитети со 2 и 3 кревети, додека за тиа што бараат екстра удобност, ви препорачуваме сместување во Вила Велнес.

Професионални медицински услуги и персонализирана програма за третман за секој клиент поединечно.

Сместување со Полн Пансион при третманите, со квалитетна исхрана која вклучува традиционални локални јадења.

Ресторант Спринг за тие кои сакаат да уживаат во убавата природа во Бањиште.

SPA & WELLNESS

СПА и Веллнес центарот во бања Бањипте, нуди услуги за реклаксација во прекрасен амбиент.

Приватни базени

Два приватни мали базени кои се изнајмуваат на период од 30 минути.

Фанго терапија

Уникатен третман кој се состои од 100% природна кал со вулкански потекло земена во близина на термалните извори.

Третмани за лицето

Маска за лице со сулфур кој се собира во замиот термо-минерален извор и маска со фанго терапија.

Масажа

Масажа од врвни тераписти со многу годишно искуство

Сауна

Детокс преку Шведска сауна

Парна бања

Топла соба со голема влажност.

Лекување & Рекалкација

Најдобриот одмор за вашето тело во секоја доба од годината.
 • +389 76 33 00 77

 • +389 46 831 092

 • +389 46 832 680