Banjisht Resort & SPA

Në një lartësi mbidetare prej 880, në zemrën e një rripi malor të mbushur me pisha të larta, ndodhet resorti më i vjetër në rajon me emrin Banjisht. Atmosfera e qete dhe relaksuese nuk është e gjitha çka ofron ky resort dhe rëndësi të veçantë u kemi kushtuar shërbimeve tona mjekësore me ujëra termo-minerale që gjithashtu ofrojnë shumë aktivitete për t’ju mbajtur në formë dhe për të regjeneruar shëndetin tuaj.

Me respekt për historinë dhe traditën, si dhe për të mos e prishur bukurinë dhe harmoninë që ka arritur majat më të larta në këtë vend të shenjtë, Banjishti ka ruajtur pamjen e tij tradicionale arkitekturore. Në brendësi resorti ofron akomodim modern dhe luksoz jo vetëm për të kaluar një natë, por edhe për të shijuar llixhat për një periudhë më të gjatë.

Lexo më shumë

Kosovrast Hotel & SPA

Kosovrasti është një resort modern me kapacitet total prej 75 dhoma, të gjitha me pamje drejt liqenit të Dibrës. Pejsazhet mahnitëse, liqeni i Dibres dhe kanjoni i lumit Radika, e bëjnë këtë resort një vend të përshtatshëm si për shëtitje relaksuese ashtu edhe për adventuara të paharueshme.

Ujëra termale të pasura me shëndet dhe jetë. me shekuj kanë vërtetuar aftësitë e tyre magjike në shërimin dhe trajtimin e shumë sëmundjeve. Stafi mjekësor aplikon metodat e vjetra natyrale në kombinim me risitë më të fundit shkencore për të aritur rezulltate sa më të mira trajtimi. Vëmendje speciale i kustohet motivimit të klientëve për participim aktiv dhe të vazdhueshëm në ndjekjen e programeve dhe aktiviteteve të planifikuara për ata.

Lexo më shumë

Aqua Spark – Kosovrast

Ështe çdo ditë verë në Aqua Spark, pasi mund të shijoni pishinat termike gjatë verës ose dimrit. Ky park ujor garanton argëtim dhe relaksim të pakufizuar, si për të rriturit poashtu edhe për fëmijët. Është në dispozicion për vizitorët e përditshëm ose për mysafirët që qëndrojnë në Hotelin e Kosovrastit.

Mysafirët gjithashtu mund të shërbehen me pije dhe ushqim në bar, duke shijuar pejsazhin e mrekullueshëm të Liqenit të Dibrës dhe lumit Radika, ose të relaksohen ne shërbimet e tjera që i ofron Aqua Spark: Masazh, sauna suedeze, sauna me rreze infra të kuqe (infrared), banjë avulli dhe xhakuzi.

Lexo më shumë

Hotel Venec – Dibër

Hoteli i parë në qytetin e Dibrës me traditë mbi 40 vjeçare, ofron qëndrim në qendër të qytetit për të gjithë klientët që dëshirojnë të vizitojnë qytetin tonë të bukur. I kategorizuar me 3 yje, ky hotel ka 15 dhoma të cilat janë të areduara me kujdes dhe shije, që përmbushin kërkesat e të gjithë klientëve.

Veneci është i njohur për teracën verore me traditë, si dhe për kuzhinën e saj unike ku veçanërisht duhet të përmenden çorbat dhe ushqimet tradicionale të këtij rajoni.

Lexo më shumë

Villa WELLNESS 

 • 9 dhoma te reja
 • Secila posedon 2 dhoma gjumi
 • Pishine private dhe terace private 16m2
 • Prane malit me pisha ne Banjisht
 • Ideale per familje

Hidroterapia

Qëndrimin në pishinë me ujë termo-mineral për një interval prej 5-20 minuta, i mundëson trupit që të absorbojë mineralet nga vetë uji përmes lëkurës ose inhallimit të avullit dhe gazrave që lëshon ai. E gjithë kjo ka një efekt terapeutik sepse ndryshon temperaturën e trupit, përshpejton funksionimin e gjëndrave, zemrës, sistemit imununitar, qarkullimin e gjakut, sistemin e tretjes si dhe ndihmon muskulaturën dhe lëkurën.

Fangoterapia

Fangoterapia është një trajtim mjaft i veçantë që realizohet përmes baltës unike me prejardhje vullkanike që mblidhet pranë burimeve të ujërave termale. Balta në kontakt me trupin shpërndan sasi të larta të mineraleve mbi të duke pastruar dhe rivitalizuar lëkurën. Përveç që kjo terapi të relakason, ajo gjithashtu ndihmon për të nxjerrë substancat toksike nga trupi, zvogëlon shtrëngimin e muskujve dhe dhimbjet, dhe rekomandohet për trajtimin e osteoartritit dhe sëmundjeve të lëkurës.

Masazhe

Masazhet ju ndihmojnë që të largoni stresin dhe të relaksoni gjithë trupin. Kur trupi është i relaksuar ai atëherë prodhon endorfinin, që një njihet ndryshe edhe si hormoni i “gëzimit”. Endorfini është hormon natyral i trupit dhe krijon një disponim më të mirë që gjithashtu zvogëlon dhimbjet dhe nevojën e përdorimit të medikamenteve.

Elektroterapia

Elektroterapia përfshin përdorimin e shumë paisjeve të ndryshme që shfrytëzojnë rrymën elektrike për qëllime mjekësore. Përdoret për relaksimin e ndezjeve muskulore dhe rehabilitimin e tyre, përmirësimin e qarkullimit të gjakut, përmirësimin dhe rritjen e shkallës të lëvizjeve, menaxhimin e dhimbjeve kronike, post traumatike dhe post kirurgjikale.

Kinesiterapia

Me kinesiterapi nënkuptojmë një sërë ushtrimesh terapeutike të cilat zhvillohen nën mbikëqyrjen e një fizioterapeuti të specializuar dhe është një nga metodat kryesore të rehabilitimit. Nje lëvizje relevante ndihmon në përmirësimin dhe funksionimin e kockave, muskujve dhe sistemit kardio vaskular. Kjo terapi aplikohet pasi gjendja e pacientit stabilizohet që ti mundësojë atij kthimin dhe kompensimin e aftësisë të lëvizjes, si dhe të shmang rrezikun e komplikimeve.

Fototerapia

Fototerapia është një formë e aplikimit të energjisë së dritës ne pjesë të trupit të njeriut për qëllime terapeutike. Ky lloj i trajtimi përdoret për një kohë shumë të gjatë për shërimin e psoriazës dhe plagëve, zvogëlon dhimbjet si dhe përmirëson disponimin dhe çrregullimet e gjumit

Sauna

Djersitja e trupit nxjerr papastërtitë dhe kjo është mënyra më e mirë për detoxim. Djersitja gjithashtu rit qarkullimin e gjakut duke zgjeruar enët dhe ndikon ndjeshëm në uljen e shtypjes të gjakut. Rekomandohet si për personat e sëmurë ashtu edhe për ata të shëndoshë.

Terapia Klimatike

Resorti i Banjishtit gjendet në një zonë malore me vegjetacion të pasur, që është e njohur për ajër të pastër dhe nivele të ulëta të ndotjes. Kjo ndihmon mjaft personat me probleme në sistemin respirator, ndërsa muzika e bukur e zogjve dhe pamjet piktoreske do te mbeten përgjithmonë në kujtesën tuaj. Për ata që duan ujin, hoteli i Kosovrastit ndodhet pranë bregut të liqenit të Dibres dhe kanjonit të lumit radika, i rethuar me male të larta shkëmbore.

Qendra Estetike

Qendra estetike  në resortin e Banjishtit, ofron shërbime për relaksim në ambiente luksoze dhe intime. Trajtimet e fytyrës me maskë sulfuri naturale si dhe fango terapia për fytyrën janë brand i Banjave të Dibrës të cilat duhet çdo femër ti provojë

Shërimi dhe trajtimi i sëmundjeve

Jemi të liçensuar nga Ministria e Shëndetësisë e R.M. për shërim banjor dhe terapi fizikale. Gjithashtu kemi bashkëpunim edhe me Fondin e Shëndetësisë. Shërbimet tona mjekësore rekomandohen për trajtimin dhe shërimin e shumë sëmundjeve dhe një listë të shkurtër e kemi paraqitur më poshtë.

 • Sëmundjet e aparatit lokomotor: Sëmundjet reumatike inflamatore, Poliartriti reumatik kronik, Spondiliti ankilozant

 • Artriti reumatik

 • Dëmtimet e sistemit nervor periferik

 • Paralizat kompresive që prekin një nerv se një pleksus.

 • Sëmundja e parkinsonit.

 • Paraliza Cerebrale

 • Sëmundjet e sistemit respirator: Bronkiti kronik, Astma Broniale, Sinusitet

 • Inflamacionet kronike të veshkëve, vezikës dhe rrugëve urinare

 • Steriliteti femëror (primar dhe sekondar)

 • Gastriti atrofik kronik

 • Ulcera Gastro-Duoenale peptike

 • Inflamacionet e fshikees biliare

 • Konstipacioni kronik

 • Sëmundjet endokrine: Obesiteti, Hyperuricemia

 • Rehabilitimi i frakturave, luksacioneve dhe subluksacioneve

 • Rehabilitimi pas polytraumave

 • Eczemat

 • Psoriazat

 • Infeksionet e lëkurës

Ndikimi i ujërave termo-minerale

Na vazhdim po ju paraqesim disa shkrime nga mjekët tanë në lidhje me ndikimin e ujëerave termo-minerale dhe shërbimeve tjera mjekësore tek sëmundje të ndryshme.

Edhe pse në kohën e sotme janë bërë arritje shumë të mëdha në trajtimin e sëmundjeve të lëkurës, prapëseprapë balneoterapia mbetet një nga opsionet më të mira dhe më të sigurta në këtë fushe. Këtu duhet cekur se pak ujera termonineral nëpër botë plotësojnë vetitë kimike në trajtimin e kësaj sëmundjeje pasi vetëm banjat (llixhat) me përmbajtje të lartë sulfuri dhe ujë hipotonik në shërimin e sëmundjeve të lëkurës.

Në këtë kontekst Banjat e Dibres-Capa disponojnë me ujera termominerale që ndihmojnë në mënyrë të përkryer në shërimin e shume sëmundjeve te lëkurës si:

 • psoriazes,
 • ekzemes,
 • dermatomykozave,
 • herpesit etj.

Sukses i veçantë është arritur sa i përket sëmundjes të Psoriazës. Psoriaza është semundje kronike, jo ngjitëse, inflamatore e lëkurës që karakterizohet nga zona të skuqura të mbuluara nga luspa me ngjyrë të bardhë. Një deri ne tre për qind e popujve mbarë botës janë të prekur nga psoriaza me një shpejtësi më të madhe në Evrope dhe Amerikën e Veriut. Prek me shume moshat nga 15-45 vjet.

Uji hipotonik dhe me përmbajtje të lartë të sulfurit e ben këtë qendër ndër më të dalluarat jo vetem në rajon por edhe më gjerë. Studimet shkencore tregojnë për veprim të lartë anti-inflamator të këtyre ujërave sulfuror në sëmundjen e psoriazes. Pacientet që janë trajtuar në Banjat e Dibrës për sëmundjen e psoriazes kane pasur përmirësim të konsiderueshëm dhe të qëndrueshëm të simptomave. Vlen të theksohet se kemi vërejtur uljen e jashtëzakonshme të sipërfaqes të lëkurës e prekur nga psoriaza dhe zvogëlim të aktivitetit të saj.

Këto dy parametra të përmendura më lartë përbejnë treguesin më të rëndësishëm që përdoret në të gjithë botën lidhur me sëmundjen e psoriazës. Në ekzaminimet histologjike pas mbarimit te balneoterapisë është vënë re ulje e qelizave imunitare dhe disa substancave toksike që janë edhe baza në zhvillimin e psoriazës.
Dr. Ariton Maqëllara

Ujërat minerale të Banjave të Dibrës janë hypertermale, radioaktive, te pasura me oligoelemente dhe kjo përbërje e ujërave me vetitë fizike (termike dhe mekanike) dhe kimike bën që të kënë efekt shërues ne sëmundjet të ndryshme, gati në të gjithë sistemet e organizmit. Trajtimet në llixhat tona, ka efekt parandaluese (preventive) si dhe efekt shërues që ndihmon në rruajtjen e një trupi të shëndoshë.

Në neurologji ka efekt shërues tek shumë sëmundje funksionale dhe organike, dhe atë në fazat akute dhe kronike. Në të shumtën e rasteve përveç ujërave termominerale, shfrytëzohen edhe terapi plotësuese si: terapi medikamentoze, terapi fizikale (fango, elektro, masazhe manuale) dhe klimoterapi.

Mekanizmi i veprimin konsiston në temperaturën dhe përbërjen kimike të ujit. Temperaturat e larta, dhe thithja e elementeve kimike të ujit ( sulfurit, hekurit, magnezit, gazrat sulfurik dhe karbonik) sjellin deri te rritja e qarkullimit të gjakut në të gjithë organizmin duke filluar nga lëkura, indet, nënlëkura, muskujt, organet e brendshme; dhe kjo ndikon gjithashtu në rritjen e frymëmarrjes dhe shkaktimi i djersitjes, rritjen e punës të zemrës, dhe të gjitha së bashku ndikojnë në përmirësimin e funksionimit të organizmit dhe rritjen e aftësisë mbrojtëse (imunitetit).

Sëmundjet organike më të shpeshta janë sëmundjet e sistemit nervor periferik nga trauma të ndryshme inflamatore (ndezjes), kompresione (ndrydhje) me ç’rast vjen deri tek ndërprerja e pjesshme (parezat) ose më e rëndë (paraliza) e atij nervi. Gjithashtu raste të shpeshta të cilat ne I shërojmë janë dëmtimi I nervit shijatik, dëmtimet e ndryshme inflamatore si radikulitet dhe aksidentet vaskulare ose infarktet e trurit qe shkaktohen nga dëmtimet fizike gjate aksidenteve dhe shkaktojnë invaliditet (hemiparezat ose hemiplegjit).

Në fijet nervore dhe muskujt e paralizuar ndikon pozitivisht duke rritur funksionin, bëhet ulja e inflamacionit të fijeve nervore, apo nervave të atrofuar dhe të njëjtave u ndihmon që të kthehen në funksion.
Dr. Spec. Mubera Qemali

Sistemi lokomotor është pjesë mjaft e rëndësishme e organizmit qe mundëson funksionet e saj lëvizëse, mbajtjen e trupit dhe koordinimin e saj. Dhimbjet që mund të shkaktohen nga ky sistem janë të tmerrshme, por kjo nuk është edhe aq e rëndë po ta mendosh se nuk mund të kryhet një jetë normale nëse ky sistem nuk funksionon ashtu siç duhet. Qëllimi i këtij referimi është se si veprojnë ujërat tremo-minerale me efektet termike, kimike dhe mekanike, tek sëmundjet reumatike.

Ujërat termo-minerale ndikojnë në rivendosjen e funksioneve lëvizëse të çrregulluara, siç janë komplikimet në kyçe, komplikime të kontrakturave, ankilozave dhe atrofi muskulore. Ujërat e Banjave të Dibrës Capa kanë përmbajtje mjaft të lartë sulfurore, dhe kjo është mjaft e rëndësishme për kapsollën e kyçit (artikulare), absorbimi i sulfurit e bën atë më të bute për tu lakuar. Sulfuri nuk mund të merret me anë të tabletave ose injeksioneve, e vetmja mënyrë është që lëkura të thith atë.

Rekomandohen nga 10-15 ditë mjekim në qendrën tonë. Kuptohet se përveç ujërave termominerale, pushuesit trajtohen edhe me masazhe, terapi të ndryshme fizikale si dhe me fangoterapi e cila është unike në këtë qendër.

Dr. Spec. Latif Dika

Të përcaktosh se kur ka filluar përdorimi i faktorëve balnear për qëllime profilaktike e kurative është e vështirë. Hpokrati ishte i pari nga mjeket qe ka theksuar se shëndeti i njeriut është në varësi te mjedisit dhe veçorive klimatike.

Mjekimit balnear e fizioterapeutik i duhet kushtuar jo me pak kujdes se sa metodave tjera te mjekimit medikamentos ose kirurgjikal. Ujërat termominerale natyrale te Banjave te Dibrës- Capa ne përbërjen e tyre kimike kane elemente,mikroelemente e gaze ne sasi te mjaftueshme për te ushtruar efekt mjekësor në organizmin e njeriut.

Përveç përdorimit kurativ në formë të banjove të përgjithshme ujërat tanë përdoren edhe si ujëra për të pirje nëpërmjet gojës. Zakonisht ujërat e Banjave te Dibrës- Capa përdoren nga goja për mjekimin e sëmundjeve te aparatit tretës, urogjenital dhe endokrin.
Në aparatin tretës me sukses përdoren për mjekimin e gastriteve kronike të shoqëruara me djegie dhe gromesira ne pezmatimin kronik te mëlcise së zeze te vezikës biliare e te rrugëve biliare si dhe te konstipacionet duke fuqizuar peristaltikën e zorëve.

Ujërat tanë termomineral natyral kur meren nga goja nxisin funksionin e veshkave dhe qe ndikojnë ne nxjerrjen e ujit nga organizmi. Ato bashke me ujin nxjerrin lendë te ndryshme te pa nevojshme. Ato ne mënyre mekanike nxjerrin produkte mikrobijale e toksike nge rrugët urinale, mënjanojnë mundësinë e zhvillimit te infeksioneve, perceptimin e kripërave dhe lendeve organike.

Përdoren te te sëmuret me cistite, pielite, pielocistite dhe pielonefrite kronike pa sjelle dëmtimin funksional te veshkeve. Në sëmundjet pezmatuese kronike te rrugëve urinare, përdorimi i ujërave termominerale te Banjave te Dibres- Capa mund te tresin e te nxjerrin mukusin qelbin dhe kripërat e grumbulluara ne rrugët urinare. Këtë e arin duke fuqizuar tkurrjen muskulore te ureterve si dhe zgjerimin e tyre duke lehtësuar kështu edhe lëvizjen e gurëve te vegjël dhe te rërës. Uji termomineral nuk i tret gurret, por me qe shton diurezen mund ty shtyje gurret mekanikisht, atëherë kur ato janë me te vegjël se diametri anatomik i ureterve dhe i u uretres.
Ujërat termomineral natyral kunderindikohen te nefritet, nefrozat e pielonefrozat akute,ne dekompozimet renale e kardiake,ne hidronefrozat dhe në proceset specifike renale, kur janë formuar gurre që kërkojnë ndërhyrje kirurgjikale. Kunderindikohen gjithashtu përdorimi i ujërave termomineral edhe te ulcerat gastrike,duodenale,te akutizuara me hemoragji ,ne komplikacionet pos operative etj.
Ujrat termomineral rekomandohen te pihen drejpërsëdrejti në vendburimet ne pamundësi, te transportohen me shishe. Ujërat mineral ne shishe nuk i ruajnë plotësisht cilësitë qe kane ne vendburim. Ato pihen zakonisht duke filluar me nje gote uje 2-3 here ne dite 15-20 min. para buke.

Mjafte mire ujërat natyral termomineral te Banjave te Dibres- Capa veprojnë ne parandalimin dhe mjekimin e sëmundjeve  gjinekologjike si ne ato inflamatore ashtu edhe hormonale. Me sukses përdoren si terapi plotësuese te mjekimit kirurgjikal dhe hormonal te steriliteti i grave.

Përdorimi i ujit mineral ne mënyre te favorshme influencon ne sekrecionin cervical si dhe ne peristaltikën e tubave. Për këtë qëllim janë veçanërisht të këshilluara ujrat sulfate te cilat ushtrojnë edhe një veprim ngacmuesesh ne funksionet endokrine. Kështu mundet te ndihmojnë edhe ne mjekimin hormonal.

Nga ana teknike terapia termale gjinekologjike kryhet me anën e irigacionit vaginal,pa transkuruar dhe mundësinë mjekuese te banjës se përgjithshme,si dhe ujit mineral te mare nga goja. Gjithmonë këto te shoqëruara me terapitë e tjera fizikale si: fangoterapia, magnetoterapija, elektroterapia e te tjera, të cilat ne Banjat e Dibrës- Capa janë te nivelit te larte te aplikuara nga një personel me edukate te larte dhe me përvoje pune praktike shumëvjeçare.
Dr. Besnik Maqellara

Në aparatin tretës me sukses përdoren për mjekimin e gastriteve kronike të shoqëruara me djegie dhe gromesira ne pezmatimin kronik te mëlcise së zeze te vezikës biliare e te rrugëve biliare si dhe te konstipacionet duke fuqizuar peristaltikën e zorëve.

Ujërat tanë termomineral natyral kur meren nga goja nxisin funksionin e veshkave dhe qe ndikojnë ne nxjerrjen e ujit nga organizmi. Ato bashke me ujin nxjerrin lendë te ndryshme te pa nevojshme. Ato ne mënyre mekanike nxjerrin produkte mikrobijale e toksike nge rrugët urinale, mënjanojnë mundësinë e zhvillimit te infeksioneve, perceptimin e kripërave dhe lendeve organike.

Përdoren te te sëmuret me cistite, pielite, pielocistite dhe pielonefrite kronike pa sjelle dëmtimin funksional te veshkeve. Në sëmundjet pezmatuese kronike te rrugëve urinare, përdorimi i ujërave termominerale te Banjave te Dibres- Capa mund te tresin e te nxjerrin mukusin qelbin dhe kripërat e grumbulluara ne rrugët urinare. Këtë e arin duke fuqizuar tkurrjen muskulore te ureterve si dhe zgjerimin e tyre duke lehtësuar kështu edhe lëvizjen e gurëve te vegjël dhe te rërës. Uji termomineral nuk i tret gurret, por me qe shton diurezen mund ty shtyje gurret mekanikisht, atëherë kur ato janë me te vegjël se diametri anatomik i ureterve dhe i u uretres.
Ujërat termomineral natyral kunderindikohen te nefritet, nefrozat e pielonefrozat akute,ne dekompozimet renale e kardiake,ne hidronefrozat dhe në proceset specifike renale, kur janë formuar gurre që kërkojnë ndërhyrje kirurgjikale. Kunderindikohen gjithashtu përdorimi i ujërave termomineral edhe te ulcerat gastrike,duodenale,te akutizuara me hemoragji ,ne komplikacionet pos operative etj.
Ujrat termomineral rekomandohen te pihen drejpërsëdrejti në vendburimet ne pamundësi, te transportohen me shishe. Ujërat mineral ne shishe nuk i ruajnë plotësisht cilësitë qe kane ne vendburim. Ato pihen zakonisht duke filluar me nje gote uje 2-3 here ne dite 15-20 min. para buke.

Mjafte mire ujërat natyral termomineral te Banjave te Dibres- Capa veprojnë ne parandalimin dhe mjekimin e sëmundjeve gjinekologjike si ne ato inflamatore ashtu edhe hormonale. Me sukses përdoren si terapi plotësuese te mjekimit kirurgjikal dhe hormonal te steriliteti i grave.

Përdorimi i ujit mineral ne mënyre te favorshme influencon ne sekrecionin cervical si dhe ne peristaltikën e tubave. Për këtë qëllim janë veçanërisht të këshilluara ujrat sulfate te cilat ushtrojnë edhe një veprim ngacmuesesh ne funksionet endokrine. Kështu mundet te ndihmojnë edhe ne mjekimin hormonal.

Nga ana teknike terapia termale gjinekologjike kryhet me anën e irigacionit vaginal,pa transkuruar dhe mundësinë mjekuese te banjës se përgjithshme,si dhe ujit mineral te mare nga goja. Gjithmonë këto te shoqëruara me terapitë e tjera fizikale si: fangoterapia, magnetoterapija, elektroterapia e te tjera, të cilat ne Banjat e Dibrës- Capa janë te nivelit te larte te aplikuara nga një personel me edukate te larte dhe me përvoje pune praktike shumëvjeçare.
Dr. Besnik Maqellara

Na Kontaktoni

Vendndodhja e hoteleve

Dibër, 1250, Maqedonia Veriore

Lajmet më të fundit

Aqua Spark Kosovrast

September 14th, 2018|1 Comment

Në 22 Qershor 2018, zyrtarisht u inagurua Aqua Parku i parë me ujëra termo minerale në Maqedoni dhe Ballkanin Jug-Perëndimor. Projekti u emërua Aqua Spark, ku Aqua qëndron si sinonim për

Ministri Konovalov viziton sportistet Rus

March 6th, 2017|0 Comments

Kryetari i Komitetit Mbikqyreës të Sportistëve Rus, njëkohësisht edhe Ministër i Drejtësisë në Rusi, Z. Alexander Konovalov, vizitoi reprezentacionin e lundrimit i cili është duke u trajnuar në Dibër nga 6 Shkurti 2017 deri me

Mirënjohje nga Ministria e Ekonomisë

September 27th, 2016|0 Comments

Me rastin e Ditës Botërore të Turizmit në 27 Shtator 2016, Ministria e Ekonomisë të Maqedonisë ndau mirënjohje për më të suksesshmit nga sektori i turizmit, në 6 kategori dhe disa nëngrupe. Banjat e

Investime të reja në Banjisht

April 18th, 2016|0 Comments

Gjatë vitit 2016 u renovuan mbi 1400 m2 hapësire dhe Hotelin dhe Banjën e Banjisht-it: - Hoteli tash me posedon 2 pishina te reja, 4 herë më të mëdha nga ata të mëparshmet, - Një

Balkan SPA AWARD 2015

October 19th, 2015|0 Comments

Maqedonia këtë vit ishte organizatore e evenimentit të njohur Balkan SPA Awards, i cili ka për qëllim të zgjedh më të mirët në indurstinë SPA. Shpërblime u ndanë në 8 kategori të ndryshme, ku konkuruan

Fituam çmimin “Resorti më i mirë mjeksor”

June 12th, 2015|1 Comment

Në takimin e radhës të Aleancës Balkanike të Asociacioneve të Hotelierisë (BAHA) që u mbajt këtë vit në Kosovë nga data 4 deri më 6 Qershor 2015, Banjat e Dibrës Capa fituan çmimin Resorti më

Vizitë nga touroperatorët Rus

April 29th, 2015|0 Comments

Një grup prej 13 touroperatorë Rus vizituan Banjat e Dibrës Capa në 25 Prill 2015. Kjo vizitë erdhi si rezulltat i prezantimit që u bëmë Banjave të Dibrës në panairin ndërkombëtar të Turizmit Mitt 2015

Reprezentacioni Rus i kanotazhit

April 24th, 2015|0 Comments

Kushtet perfekte të Liqenit të Dibrës tërhoqën reprezentacionin Rus të kanotazhit të udhëhequr nga Z. Seva Rozhkov, që këtë vit trajnimet ti zhvillojnë në qytetin e Dibrës. Liqeni ynë edhe në dimër është optimal për këtë sport