Në 22 Qershor 2018, zyrtarisht u inagurua Aqua Parku i parë me ujëra termo minerale në Maqedoni dhe Ballkanin Jug-Perëndimor. Projekti u emërua Aqua Spark, ku Aqua qëndron si sinonim për burimet e famshme ujore të Dibrës, ndërsa SPARK ke dy kuptime:

 1. Është bashkrim i dy fjalëve SPA dhe PARK = SPARK, ku përmes SPA simbolizohen llixhat dhe vetë fjala SPA do të thotë stil jetese, ndërsa fjala park qëndron për vetë parkun ujor që ndërtuam
 2. Spark në gjuhën angleze do të thotë “shkëndijë“, dhe sigurisht kur flitet për Dibrës, burimet ujore të saj gjithmonë kanë qenë shkëndijë shprese për zhvillimin e këtij rajoni me një histori të lashtë dhe kulturë të rrallë.

Aqua Spark u ndërtua në kompleksin e Kosovrast-it, shumë pranë rrugës magjistrale që lidh Dibrën me Mavrovën dhe Gostivarin, me një pejsazh të rrallë të liqenit të Dibrës dhe lumit Radika. Ishte një projekt i vështirë për tu realizuar, sepse krijimi i atraksioneve ujore me ujëra termominerale është thuajse i pamundur për shkak përmbajtjes minerale. Dhje gjithë kjo u realizua me sukses në një hapësire prej më shumë se 6000 m2.

Çfarë ofron Aqua Spark për klientët?

 • Pishinë e hapur gjysëm olimpike, që lidhet me pishinë të brendshme
 • Pishnë e mbyllur prej 150 m2.
 • Pishinë e hapur për fëmije 600 m2, me mbi 62 pika të ndryshme argëtimi, per fëmijë nga mosha 2-14 vjet
 • Pishinë e hapur 250 m2, per femijë dhe të rritur, me 2 rrëshqitëse për të gjithë moshat madhore, dhe 2 atraksione tjera për femijë 2+.
 • Atraksione pa fund ne ujë: Hidromasazhe me presion uji dhe ajri , Jakuzzi, shpellë, ujëvarrë, lum i ngadaltë, not në kundër rrymë, masazhe në pika të ndryshme të trupit… etj.
 • Sauna me rreze Infra të Kuqe
 • Sauma Finlandeze
 • Banjo Turke me Avull
 • Jakuzzi dhe Masazhe
 • Qendër trajtimesh SPA
 • Restorant dhe Bar
 • 12 Vaska private me ujëra termominerale me temperature prej 41 gradë celsius
 • 2 Pishina (për meshkuj dhe femra) me ujëra termominerale me temperaturë prej 41 gradë celsius
 • Parking për makina.

Çmimi i hyrjes (SEZONI VEROR)

Paketa e festimit të Ditëlindjes për fëmijë:

Grouper Video AD