Një grup prej 13 touroperatorë Rus vizituan Banjat e Dibrës Capa në 25 Prill 2015. Kjo vizitë erdhi si rezulltat i prezantimit që u bëmë Banjave të Dibrës në panairin ndërkombëtar të Turizmit Mitt 2015 të zhvilluar në Moskvë nga data 18-22 Mars 2015. Touroperatorë shfaqën interes për të frekuentuar nga afër qendrat tona kurative, prandaj shumë shpejt vizituan Maqedoninë.

Vizita filloi me nje takim ne hotelin e Kosovrastit ku u prezantuan sherbimet hotielerike dhe mjekesore ne banjen e Kosovrastit. Grupi më vonë u drejtua tek hoteli i Banjishtit ku edhe u akomoduan. Mysafirët frekuentuan disa here edhe pishinat me uje termo-mineral dhe disa trajtime tjera.

Lista e touroperatorëve:

1/ Rosolin Irina Visit Macedonia

2/ KHanina Vladislava Peremena group

3/ Kuligina Natalia Interfaks

4/ Esina Maya Stranniki

5/ Galitskaya Antonina Prontotour

6/Krutskih Olga Globus Travel 

7/Soloviev Vladimir Solicsclub

8/Sirotkina Elena Karitiada

9/ Truhina Turkompas

10/ Pohlebaeva Turkompas

11/ Kakurina Galina   Pokrov

12/ Kilina Marina Rostour Ekaterinbutg  

13/ Mozhaev Aleksandr  Edelweys Krasnoyarsk