Maqedonia këtë vit ishte organizatore e evenimentit të njohur Balkan SPA Awards, i cili ka për qëllim të zgjedh më të mirët në indurstinë SPA. Shpërblime u ndanë në 8 kategori të ndryshme, ku konkuruan pjesmarës nga 8 vende të ndryshme të Balkanit: Greqi, Turqi, Shqipëri, Sërbi, Bulgari, Kosovë, Maqedoni dhe Rumani.

Banjat e Dibrës Capa triumfuan në kategorinë Best Medical SPA, çmim me të cilin pak muaj më parë u nderuam edhe nga BAHA. Konkurenca ishte mjaft e fortë, por juria që përbëhej nga SPA ekspertët të organizatës “SPA Nominations”, duke u bazuar në kriteret e paracaktuara, zgjodhi Banjat e Dibrës si fituese në kategorinë resorti më i mirë shëndetësor në Balkan.

Ceremonia e ndarjes të çmimeve u organizua në Teatrin Nacional të Maqedonisë ne 17 Tetor 2015 dhe ngjasonte me ceremoninë e ndarjes të Oscar-eve. Përveç ndarjes të çmimeve kishte, në mbrëmje performuan LIVE edhe “Trio-ja e tenorëve” dhe këngëtarja Tamara Todevska.

Foto nga HiLife.